Se spune că una din mariile tragedii umane este pierderea copilăriei.

               Ca adulți, suntem înclinați să credem că afirmația este cât se poate de corectă, întrucât doar maturitatea dă un sens copilărie, niciodată vice-versa. Chiar dacă acest stadiu este efemer și irecuperabil, îl putem retrăi prin intermediul unor mici incursiuni întreprinse în lumea tinereții, care chiar dacă sunt finite și transparente, ne alină într-o măsură melancolia.

Numărul cărților printate în lume se ridică astăzi la 129 de milioane.

Acum, există două categorii de cărți: cele care sunt, prin excelență, doar cărți – termenul generic, lipsit de vitalitate deja – și cele care sunt călătorii.  ”Unde ești tu, Lotrule?” a Galinei Maievschi se încadrează, din fericire, în ultima categorie.

Este o carte stranie pentru timpurile în care trăim – un volum care invocă solemn timpurile apuse, asemănătoare prin entuziasmul lui debordant cu clasica, nemuritoarea aventură a ”Cireșarilor”, scrisă de Constantin Chiriță. Ilustrată de Lelia Spineanu și Mădălina Baracu, este un voiaj atât textual cât și vizual în peisajul de basm al copilăriei autentice – un tărâm rural în care natura era vie, personalizată, un tărâm neatins de tehnologie în care distracția se prezenta sub forma mersului la săniuș și la bulgăreală, sub forma plimbărilor cu prietenii de pe uliță și se manifesta, adesea, în drumeții.

Volumul este dedicat atât copiilor cât și părinților acestora – poate acest aspect este precis ceea ce îl face o lucrare inedită: conexiunea pe care o stabilitește între aceste două entități. Este, într-adevăr, o carte care se citește cel mai bine de la părinte la odraslă și de la odraslă la părinte.

În așteptarea lui Moș Crăciun

 

 

Cântecul se răspândește domol peste oameni și lucruri, iar în cer se aud zurgălăii, semn că Moș Crăciun se apropie.
E timpul ca poveștile să cadă din cer precum fulgii de nea, doar e vremea Colindelor !

Vremea colindelor

 

 

Această carte face ca momentele unice de la nașterea copilului căruia îi este adresată cartea, să devină o amintire de neuitat de-a lungul anilor ce vor veni.

Scrisoare de la Moș Crăciun

 

 

Scrisoare de la Moș Crăciun este cartea personalizată co o frumoasă temă de Crăciun, o carte în care copilul tău va salva cărțile dispărute … și îl va ajuta pe Moșu’ să trimită tuturor copiilor un dar pe care-l vor prețui toată viața.

 Salvează-l pe Moș Crăciun

 

 

În această carte copilul, care este aici eroul principal, are parte de o aventură în urma căreia realizează ca, de fapt, importante nu sunt numai darurile pe care le primește în noaptea de Ajun, ci și dragostea, failia și prietenii.

 Lumină pentru suflet de copil

 

 

Această carte a fost tipărită cu Binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu – Episcopul Sloboziei și Călărașilor.

Vreau sa fiu mare  

 

 

O carte interactivă, educativă, care-și propune să îmbine dorința copilului de a fi mare, cu necesitatea de a studia pentru a-și găsi drumul în viață.

Prietenul meu Codruț

 

 

Această carte face parte dintr-un program
Paza bună trece primejdia rea’, realizat cu sprijinul Ministerului Educației și Cercetării și are ca scop educația elevilor în vederea prevenirii sau reducerii situațiilor de risc la care sunt expuși pe stradă, acasă sau la școală, atunci când sunt singuri.

 Aventură la Circ

 

 

Copilul dvs. este personajul principal într-o aventură palpitantă sub cupola circului. Clovnul Bobo îi face o mare surpriză, lăsându-l să conducă parada finală.

Citește și zâmbește

Școala veselă

Pas in doi

O poveste de Paști

 

Un cadou special